flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту підозрюваного у вбивстві чоловіка

23 квітня 2020, 14:24

         Слідчий суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області задовольнила клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

         За версією слідства, 20 квітня 2020 року приблизно о 19:00, підозрюваний знаходячись на території домоволодіння у селі Шершнівка Лубенського району Полтавської області, після спільного вживання алкогольних напоїв в ході конфлікту з знайомим, умисно завдав чоловіку не менше п’яти ударів кулаками у ділянку голови та обличчя, після чого відтягнув останнього до розпаленого багаття на території вказаного домогосподарства та кинув його у вогонь. Внаслідок вказаних умисних дій чоловік отримав опіки тіла різного ступеня тяжкості, від яких помер на місці події.

         З метою забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов'язків, уникнення перешкод у розслідуванні даного кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання органу досудового розслідування про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою підлягає  задоволенню. Застосування до підозрюваного більш м'яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою в даному кримінальному провадженні, не є доцільним, оскільки не зможе відвернути зазначені ризики.

         А тому суд застосував до чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 20 червня 2020 року.

         Розмір застави слідчим суддею не визначено, оскільки даний злочин спричинив загибель людини.

         Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді в апеляційному порядку може бути оскаржена протягом 5 днів з моменту її проголошення.

 

                  

         Прес-служба суду