flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту чоловіка, який підозрюється у вбивстві свого малолітнього сина

07 листопада 2019, 15:59

         07.11.2019 року слідчим суддею Лубенського міськрайонного суду Полтавської області у закритому судового засіданні розглянуто клопотання старшого слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 2 частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (вбивство) малолітньої дитини).

         Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено те, що чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину за п.2 ч.2 ст.115 КК України, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Докази, які здобуті під час досудового слідства є вагомими та достатніми.

         Слідчим доведено, що підозрюваний може незаконно впливати на потерпілу та свідків, переховувався від слідства та суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, вчинити інше кримінальне правопорушення.

         З метою забезпечення виконання покладених процесуальних обов’язків, уникнення перешкод у розслідуванні даного кримінального провадження, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

         При постановлені ухвали застава не визначалася.

         Ухвала слідчого судді може бути  оскаржена в  апеляційному  порядку протягом п’яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваним який  перебуває під вартою в  той же  строк  з моменту  вручення копії ухвали.

 

                  

         Прес-служба суду