flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом закрито провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно народного депутата

15 травня 2019, 15:56

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення закрила провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно народного депутата, який підозрювався у вчиненні правопорушення за статтею 212¹⁰ Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушенні обмежень щодо ведення передвиборної агітації).

Так, з матеріалів справи вбачається, що на особистій сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» народний депутат опублікував допис в якому повідомив, що він та його рідні віддали свої голоси за одного з кандидатів в Президенти України, чим порушив обмеження передвиборчої агітації.

На розгляд справи в суді народний обранець не з’явився, причин неявки суду не повідомив. До суду був викликаний шляхом направлення судової повістки на офіційну адресу на сайті Верховної Ради України. Поштові відправленні повернуті до суду без вручення. У своїх письмових поясненнях вказав, що дійсно він у соціальній мережі «Фейсбук» повідомив, що він та його друзі та соратники віддали свій голос за кандидата у Президенти України.

Суд дійшов висновку, що у діях народного обранця відсутній склад адміністративного правопорушення передбачений статтею 212¹⁰ Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки викладання у соціальній мережі інформації про здійснення голосування за певного кандидата у Президенти України у тій формі, яка відображена у протоколі серії ГП № 501321 від 12.04.2019 року, не містить складу правопорушення, яке відповідає визначенню закріпленому у статті 9 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Без посилання працівником поліції на порушення конкретних обмежень закріплених у законі під час проведення передвиборної агітації, суд позбавлений можливості довільно трактувати фабулу протоколу чи доповнювати її, що слугує підставою для прийняття рішення про закриття провадження по справі.

Звернемо увагу, що постанова судді може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Довідка:     http://reyestr.court.gov.ua/Review/81625757

                   

         Прес-служба суду