flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув поліції адміністративний матеріал відносно водія, який зіткнувся з деревом по проспекту Володимирському у місті Лубнах

19 квітня 2019, 14:35

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області повернула на доопрацювання матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні правопорушення за частиною 4 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю).

Так, з матеріалів справи вбачається, що о 8-30 год. 07.04.2019 року по проспекту Володимирському у м. Лубнах Полтавської області мала місце дорожньо-транспортна пригода за участі чоловіка, який отримав тілесні ушкодження.

Ознайомившись з матеріалами вказаної справи, суддя прийшов до висновку, що вони не відповідають вимогам Кодексу України про адміністративне правопорушення та підлягають поверненню на доопрацювання.

Так, за змістом протоколу складеного відносно чоловіка вказано, що правопорушник керуючи автомобілем 07.04.2019 року о 08-30 год. здійснив дорожньо-транспортну пригоду (зіткнення з деревом) під час спілкування з водієм мав ознаки алкогольного сп’яніння. Зі слів водія алкоголь вживав після ДТП, але відмовився від медичного огляду на стан сп’яніння та відмовився пройти огляд за допомогою алкотестеру.

Відповідно до вимог Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху зафіксоване  не в автоматичному режимі, затвердженої наказом МВС України  вказано, що обов’язковому огляду підлягають водії  - учасники ДТП, внаслідок якої є особи, що отримали тілесні ушкодження. Направлення водіїв для проведення огляду здійснюються за нормами «Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції і проведення такого огляду». Огляд на стан алкогольного сп’яніння проводиться на місці зупинки транспортного засобу в присутності двох свідків відповідно до чинного законодавства.

Матеріали, які направлені до суду суперечать вказаним вимогам нормативно-правових актів, що є підставою для їх повернення на доопрацювання.

Звернемо увагу, що постанова судді може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

 

Довідка:     http://reyestr.court.gov.ua/Review/81188267

                   

         Прес-служба суду