flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За наругу над могилами чоловіка засуджено до 4 років і 1 місяця обмеження волі

19 вересня 2018, 15:29

       18 вересня 2018 року суддею Лубенського міськрайонного суду Полтавської області засуджено чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 297  КК України (маючи непогашену судимість за ч.2 ст.297 КК України, знов вчинив наругу над могилами).

       Так, протягом січня 2018 року громадянин Р.  вчиняв наругу над могилами, а також незаконно заволодів предметами, що знаходяться на могилах (металевими ланцюгами з огорож місця поховання), з корисливих мотивів, вчинені повторно. В подальшому ланцюги здавав на металобрухт.

       Громадянина Р. визнано винним за ч. 3 ст. 297  Кримінального кодексу України та призначено покарання до якого частково приєднано не відбуту частину покарання за попереднім вироком Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, таким чином визначено остаточне покарання у виді чотирьох років і одного місяця обмеження волі.

       9 металевих ланцюгів з огорож місця поховання, які знаходяться на зберіганні в Лубенському ВП ГУНП у Полтавській області, вироком суду повернуто КП «Ритуалсервіс».

       Звернемо увагу, що вирок суду не набрав чинності і може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень за №539/470/18.

 

       Прес-служба суду