flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконну порубку дерев винесено вирок двом чоловікам

07 серпня 2018, 14:08

            01 серпня 2018 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області засуджено двох чоловіків.

         Органами досудового розслідування ці особи обвинувачувалися у незаконній порубці дерев в захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, тобто у вчиненні злочину передбаченого ст. 246 КК України

            Громадяни Б. та С. в серпні 2017 року, не маючи відповідного дозволу, прибувши до лісового масиву, що перебуває у користуванні ДП «ПДЛП «Полтаваоблагроліс» на території земель Вовчинської сільської ради, Лубенського району Полтавської області, між селами Кремянка та Вовча Долина, за допомогою 2 бензинових ланцюгових пил здійснили незаконну порубку 4 сироростучих дерев породи «ясен», з якими були затримані при вчиненні злочину працівниками поліції, спричинили шкоду в розмірі 20 908,17 грн.

            Вироком суду громадянина Б. визнано винним та призначено покарання у вигляді ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.  На підставі Закону України «Про застосування амністії в Україні»,  Закону України «Про амністію у 2016 році» звільнено від відбування покарання.

            Вироком суду громадянина С. визнано винним та призначено покарання у вигляді ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.  

            Стягнуто з громадян Б. та С. на користь ДП «ПДЛП «Полтаваоблагроліс» солідарно 20 908,17 грн. матеріальної шкоди.

            Звернемо увагу, що вирок суду не набрав чинності і може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прес-служба суду