flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив двох братів та їхнього знайомого за розбійний напад

10 липня 2018, 14:35

         04 липня 2018 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області винесено вирок відносно трьох молодиків, які обвинувачувалися у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.187 КК України.

         Так, в грудня 2017 року компанія молодиків попередньо домовившись спільно здійснити напад на раніше їм незнайомого чоловіка з метою заволодіння його майном, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із застосуванням насильства, небезпечним для життя чи здоров’я особи, нанесли потерпілому серію ударів руками та ногами в ділянки голови та тулуба в загальній кількості не менше дев’яти ударів, від яких останній намагався захиститися, закриваючись руками. Після цього, з метою подолання опору та заволодіння речами потерпілого, один з молодиків наступив ногою на ліву руку потерпілого, а інший тримав праву руку, наступивши на неї коліном правої ноги. У результаті розбійного нападу на потерпілого заволоділи мобільним телефоном «Lenovo A6000» встановленою вартістю 1495 грн.,  наручним годинником «Avon» встановленою вартістю 166,67 грн. золотою весільною обручкою встановленою вартістю 2561,27 грн., спричинивши потерпілому майнової шкоди на загальну суму 4222,94 грн.

         Суд враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, обставини, що пом’якшують покарання, особу обвинувачених, які є осудним, суд вважає за необхідне призначити їм покарання у виді позбавлення волі із конфіскацією майна.

         Разом з тим одному із обвинувачених, враховуючи наслідки вчиненого ним злочину, зважаючи на те, що мав місце одиничний злочин, враховуючи незначну роль у вчиненні злочину, яка в короткий проміжок часу полягала в утриманні руки потерпілого з метою подолання його опору, наявність кількох пом’якшуючих обставин, що істотно знижують ступінь тяжкості скоєного злочину, суд вважає за можливе призначити йому покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.2 ст.187 КК України, застосувавши ст.69 КК України. Також, у відповідності до ч.2 ст.69 КК України суд вважає за можливе не призначати додаткового покарання у виді конфіскації майна, що передбачене в санкції ч.2 ст.187 КК України.

         В результаті двом братам призначено покарання у виді  7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

            Іншому обвинуваченому призначено покарання у виді 5 років позбавлення  волі. Згідно ст.75 КК України звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням  з іспитовим строком на три роки.

            Звернемо увагу, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

         Прес-служба суду