flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка за придбання та збут "Амфетаміну" до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна

19 червня 2018, 13:40

Суд засудив чоловіка за придбання та збут "Амфетаміну" до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна

         Лубенським міськрайонним судом Полтавської області винесено вирок відносно громадянина, який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (тобто, незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут психотропних речовин, особою яка раніше вчинила подібний злочин), ч.2 ст.309 КК України (тобто, незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, особою, яка раніше вчинила подібний злочин).

         Так, згідно вироку суду, обвинувачений придбав та збув 21.07.2017 року психотропну речовину "Амфетамін" особі під псевдонімом, за що отримав грошові кошти в сумі 200 грн., а також придбав та збув 29.07.2017 року психотропну речовину "Амфетамін" особі під псевдонімом, за що отримав грошові кошти в сумі 200 грн. Також придбав та зберігав за своїм місцем проживання наркотичні засоби: амфетамін та опій ацетильований.

         При цьому обвинувачений не визнав своєї вини у вчиненому злочині, вказавши, що він взагалі нікому наркотичний засіб не збував, а лише допоміг особі під псевдонімом за його гроші придбати наркотичний засіб, за що взяв собі половину дози амфетаміну.

         Суд, враховуючи ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, не працює, відношення обвинуваченого до вчиненого кримінального правопорушення та його обставини і пришов до висновку, що необхідним та достатнім покаранням для виправлення та попередження нових злочинів буде покарання у виді позбавлення волі в межах санкцій вищезазначених статей у виді  7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

        Звернемо увагу, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа №539/2529/17.

 

         Прес-служба суду