flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення домашнього насильства повторно протягом року чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності.

05 червня 2018, 13:25

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області визнав винним чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення у вигляді домашнього насильства, тобто умисне вчинення будь-яких діянь фізичного, психологічного чи економічного характеру, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, вчинене особою, яку протягом року було піддано такому самому адміністративному стягненню за  (ч.2 ст. 173-2 КУпАП).

         Так, згідно постанови суду, чоловік повторно вчинив насильство у сім’ї відносно своєї матері, а саме: висловлювався в її сторону нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, жбурляв у неї речі з будинку, ламаючи їх при цьому.

         Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник  свою вину в скоєному за вищевикладених визнав, пояснивши суду, що його дратувало те, що мати вживала алкогольні напої.

                Враховуючи характер  вчиненого  правопорушення, особу порушника, ступінь  його вини, майновий стан, обставини що  пом’якшують і  обтяжують відповідальність, суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності у вигляді адміністративного арешту строком на 15 (п'ятнадцять ) діб з утриманням в Лубенському ІТТ.

         Звернемо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області, з повним текстом постанови можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа №539/1673/18.

 

         Прес-служба суду