flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у вбивстві власного сина взято під варту.

03 травня 2018, 09:36

         02 травня 2018 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області взяв під варту на 60 діб підозрювану у вбивстві власного сина.    

         Жінку підозрюють в тому, що  30.04.2018 року, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з сином розпочалася сварка. Під час сварки у неї виник умисел на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті своєму синові шляхом нанесення ударів лезом та обухом сокири в область його голови та тулуба. В результаті умисних протиправних дій потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді одинадцяти рублених ран голови та двох проникаючих ран в область живота справа від яких останній помер на місці події.

         В судовому засіданні підозрювана пояснила, що вона дійсно вчинила вбивство свого сина 30.04.2018 року, однак події пам’ятає смутно, пам’ятає лише перший нанесений нею удар сокирою. Після цього намагалася покінчити життя самогубством, оскільки перебувала в шоковому стані.

         З огляду на те, що злочином спричинено загибель людини, суд не вбачає підстав для визначення розміру застави.

         Зазначимо, що якщо провину жінки буде доведено, їй загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

         Звернемо увагу, що ухвала може  бути  оскаржена в  апеляційному  порядку до Апеляційного суду Полтавської області протягом п’яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваною, яка  перебуває під вартою - в  той же  строк  з моменту  вручення їй копії ухвали.

 

         Прес-служба суду