flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несвоєчасне подання електронних повідомлень про суттєві зміни в майновому стані депутата міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності.

18 квітня 2018, 09:14

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області визнав винним чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.2 ст. 172-6 КУпАП).

         Так, згідно постанови суду, чоловік, будучи депутатом Лубенської міської ради, в порушення вимог ч.2 ст.52 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно подав до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані щодо набуття права власності на легковий автомобіль, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані щодо набуття права власності на права власності на житловий будинок та земельну ділянку та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані щодо отримання доходу від відчуження легкового автомобіля.

         Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник  свою вину визнав, пояснивши, що порушення допущене ненавмисно. Прохав суд  застосувати до нього мінімальне адміністративне стягнення, передбачене законодавством.

         Суд,  врахувавши  характер  вчиненого  правопорушення, думку прокурора, особу порушника, ступінь  його вини, визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та піддав адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700  гривень на користь держави.  

         Звернемо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області, з повним текстом постанови можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 539/579/18.

 

         Прес-служба суду