flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несвоєчасне подання електронної декларації колишнього начальника караулу притягнуто до адміністративної відповідальності.

05 квітня 2018, 11:34

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області визнав винним чоловіка у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.1 ст. 172-6 КУпАП).

         Так, згідно постанови суду, чоловік, перебуваючи на посаді начальника караулу пожежно-рятувальної частини та являючись особою начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, на яку поширюється ЗУ "Про запобігання корупції", несвоєчасно подав на офіційний веб-сайт НАЗК декларацію особи, яка припиняє свою діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (перед звільненням).

         Так, особа подала декларацію (перед звільненням) 13.07.2017 року о 20:55 (встановлений законодавством строк для подання декларацій перед звільненням – після дна припинення такої діяльності, в даному випадку це не пізніше 10.07.2017 року)

         Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник  свою вину не визнав, пояснивши, що його незаконно було звільнено з займаної посади, тому він вимушений був звертатись до суду за захистом своїх прав, тому, по причині оскарження свого звільнення він не знав, що необхідно було подавати декларацію. Крім цього, він вважає, що протокол було складено незаконно, зокрема, не було роз’яснено ст.63 Конституції України, не було спочатку проведено перевірку НАЗК, тобто не дотримано процедуру складення протоколу. 

                Суд  оцінюючи докази в їх сукупності, визнавши їх достовірними і достатніми вважає,  що вина чоловіка  у скоєнні ним правопорушення, передбаченого ч. ст. 172-6 КУпАП встановлена і є доведена та піддав його адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

         Звернемо увагу, що постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області, з повним текстом постанови можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 538/131/18.

 

         Прес-служба суду