flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка до 8 років і 6 місяців позбавлення волі.

05 квітня 2018, 10:31

         04 квітня 2018 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області винесено вирок відносно громадянина Ш., який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 122 КК України (тобто, нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого).

         Так, згідно вироку суду, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин, вирішив спричинити тяжкі тілесні ушкодження громадянці К. З цією метою він знайшов на вулиці дерев’яну палицю, після чого зайшов на територію домогосподарства громадянки К., та, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, завдав їй удари дерев’яною палицею, спричинивши їй тілесні ушкодження, які мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень, як небезпечні для життя в момент їх спричинення, а в даному випадку призвели до смерті потерпілої. Причиною смерті громадянки К.  стала відкрита черепно-мозкова травма з переломом кісток склепіння та основи черепу, що супроводжувалось крововиливами під оболонки та в речовину головного мозку.

         При цьому обвинувачений не визнав своєї вини у вчиненому злочині, що суд розцінює як спосіб захисту з метою уникнення кримінальної відповідальності.

         Слід також вказати, що обставинами, які обтяжують покарання обвинуваченого, суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та рецидив злочинів, оскільки ним вчинено новий умисний злочин, як особа, яка має судимість за умисний злочин.

         Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України та призначив йому покарання  у  виді 8 років і 6 місяців позбавлення волі.

            Звернемо увагу, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа № 539/686/17.

 

 

         Прес-служба суду