flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 місяців арешту такий вирок ухвалив Лубенський міськрайонний суд за жорстоке поводження з твариною

29 липня 2021, 16:30

28 липня суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Олеся Алтухова засудила чоловіка до шести місяців арешту за вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). При цьому строк відбування покарання чоловіку рахується з часу затримання на підставі вироку суду, що набрав законної сили.

Довідково:

Відповідно до обвинувального акту, орієнтовно на початку листопада 2020 року  чоловік підібрав безпритульну кішку, яку потім утримував у своїй квартирі і над якою систематично знущався. Унаслідок жорстокого поводження кішка зазнала численних тілесних ушкоджень, як наслідок у кішки виявлено повну і стійку втрату зору на праве і ліве око.  

Зважуючи на особливості даного конкретного  кримінального правопорушення і обставини його вчинення, суд прийшов до висновку, що хоча під час дебатів обвинувачений висловив каяття, але щиро не розкаявся, оскільки його поведінка в судовому засіданні при допиті стороною обвинувачення, судом не свідчила про критичну оцінку обвинуваченим  вчиненого ним кримінального правопорушення та будь-якого жалю з приводу вчиненого. Слова обвинуваченого про те, що він кається є лише намаганням пом’якшити покарання.

 

Звертаємо увагу, що вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду через Лубенський міськрайонний суд Полтавської області з урахуванням положень частини другої статті 394 КПК України протягом 30 днів з дня його проголошення.

З текстом вироку можна буде ознайомитися після його публікації у Єдиному державному реєстрі судових рішень.