flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд спростовує недостовірну інформацію в мережі Facebook

22 вересня 2020, 16:13

      22 вересня 2020 року у соціальній мережі Фейсбук особою на ім’я Светлана Демура було опубліковано допис у групі «Підслухано Лубни» такого змісту: «Зробимо цих чиновників відомими!!!!!Павліченко О.А.(секретар), Іващенко Ю.А.(суддя).Замість того,щоб чесно і правильно робити свою роботу,вимагають гроші у вигляді штрафу!!!!Так на документах про розлучення було вказано інший рік, замість 2020 -2019.Відповідно майже півроку тривала тяганина з видачею свідоцтва про розлучення.Новонароджену дитинку майже місяць не можуть зареєструвати в РАГСІ через цю "помилку", а ще тепер вимагають штраф за протермінованість даного документу!!!!А за що скажіть будь ласка повинні платити батьки????А ще як їм годувати маля???Хто за це відповість???ПОМИЛКА???Це ви шановні помилка природи!!!!".

        Доводимо до відома громадськості  інформацію, яка відповідає дійсності та спростовуємо недостовірну інформацію.

        Особою з прізвищем «Демура Світлана» до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області жодні позовні заяви про розірвання шлюбу не подавалися і відповідно суддями не розглядалися.

       Як зазначає дописувач «Демура Светлана», що суддя Іващенко Ю.А. та секретар Павличенко О.А. вимагають  гроші у вигляді штрафу за протермінованість свідоцтва про розлучення, що є недостовірним та підлягає спростуванню, оскільки особа з прізвищем Демура Світлана до адміністративної відповідальності не притягувалася та відповідно ніяких штрафні санкції до неї не застосовувалися. Також зазначимо, що відповідно до норм чинного  законодавства суд не виносить «штрафи за протермінованість свідоцтва про розлучення».

       Додатково зазначаємо, що якби судом при винесення рішення про розірвання шлюбу було допущено описку чи арифметичну помилку, то відповідно до норм чинного цивільного процесуального кодексу України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Звертаємо увагу громадськості та дописувача групи «Підслухано Лубни» «Светлани Демури», що поширення неправдивих даних та брутального висловлювання на адресу суддів та суду передбачає за це відповідальність, адже може бути розцінене, як засіб тиску на суд й стати предметом звернення до Вищої Ради правосуддя та правоохоронних органів.

Звертаємо також увагу на те, що Лубенський міськрайонний суд Полтавської хоч і працює на сьогодні в умовах карантинних обмежень, однак приймає усіх без виключення відвідувачів суду з урахуванням індивідуальних засобів захисту (маски або респіратора) та відповідає на усі повідомлення дописувачам на сторінці суду у соціальній мережі Facebook. А тому з усіх питань, які виникають у громадян можна звертатися в повідомлення на сторінці суду у соціальній мережі Facebook за посиланням https://cutt.ly/tfZJSuJ

 

Прес служба