flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд інформує щодо порядку надсилання електронних документів до суду

26 лютого 2020, 16:03

       Звертаємо увагу учасників справ, які надсилають електронні документи на офіційну електронну адресу суду inbox@lbm.pl.court.gov.ua, що відповідальний працівник суду  за приймання та передавання документів електронними засобами зв’язку керується Інструкцією з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (затверджена наказом Державної судової адміністрації України 20.08.2019 № 814 зі змінами від 24.12.2019), Положенням про порядок використання ресурсів локальної обчислювальної мережі в Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України,  місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції (затверджене наказом Державної судової адміністрації України від 04.12.2013 № 164), Тимчасовим порядком обміну офіційними електронними документами між місцевими та апеляційними судами, Державною судовою адміністрацією України, територіальними управліннями Державної судової адміністрації України, підприємствами, що належать до сфери управління Державної судової адміністрації України (затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 15.11.2016 № 231).

       Учасникам судових процесів, які направляють документи по судових справах, слід мати на увазі, що електронна скринька перевіряється 2 рази на день (на початку першої та другої половин робочого дня).

       Офіційний електронний лист, який надсилається електронними засобами зв’язку на офіційну електронну адресу суду inbox@lbm.pl.court.gov.ua повинен відповідати таким вимогам:

  • В рядку "Тема" вказується зміст листа у стислому вигляді. Якщо кінцевий адресат не має власної електронної адреси, то в електронному листі треба вказати, кому адресована передана інформація. Рядок "Тема" заповнюється обов`язково.
    Наприклад:  клопотання до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області по справі № 539/234/20 для судді Іващенка Ю.А.
  • Офіційний лист у повідомленні повинен містити інформацію про особу, що його надіслала. За необхідності зазначаються: прізвище, ім'я, по батькові відправника; назва установи, посада та назва підрозділу; код міжміського зв'язку (оператора мобільного зв’язку) та телефон; e-mail адреса.
  • Обробці та реєстрації не підлягають електронні документи, у яких:
    1) відсутня зворотна електронна адреса;
    2) зворотна адреса невідома та в тексті документа відсутній підпис, за яким можливо ідентифікувати відправника;
    3) не вказана електронна адреса отримувача, якому надійшов документ (рядок "Кому:", "Копія:" або "Прихована копія:").
    Відкривати файли, що приєднані до таких електронних документів, забороняється.
  • лист має бути підписаний електронним цифровим підписом
    Документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису не належать до офіційних. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису  необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі.

 

       У зв`язку з цим, при направленні на електронну адресу Лубенського міськрайонного суду Полтавської області електронних листів/повідомлень, прохання дотримуватись вищевикладених вимог. 

 

       Прес-служба суду