flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних осіб у вчиненні розбійного нападу на пасажира потягу взято під варту

18 лютого 2019, 15:57

Слідчі судді Лубенського міськрайонного суду Полтавської області розглянули три клопотання про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою чоловікам, які  підозрюються в тому, що 13 лютого 2019 року о 21 год. 10 хв. діючи за попередньою змовою, перебуваючи у вагоні електропоїзду «Гребінка-Ромодан» вчинили напад поєднаний із насильством небезпечним для життя і здоров’я потерпілого, в ході якого заволоділи майном потерпілого та спричинили тілесні ушкодження йому у вигляді закритої черепно мозкової травми, струсу головного мозку, забійної рани брови.

Дії кожного з підозрюваних кваліфіковані за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм), за яке законом передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Зазначимо, що слідчі судді обрали відносно кожного з підозрюваних осіб запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

З огляду на те, що чоловіки підозрюються у злочині, вчиненому із застосуванням насильства, судом розмір застави не визначався.

Звернемо увагу, що ухвали слідчих суддів за результатами розгляду клопотань можуть бути оскаржені сторонами в апеляційному порядку протягом 5 (п’яти) днів з моменту їх проголошення.

 

Прес-служба суду