flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Лубенському міськрайонному суді проведено «Урок справедливості»

12 жовтня 2018, 18:11

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області долучився до Всеукраїнської акції для школярів «Урок справедливості», проведеної з нагоди професійного свята – Дня юриста, яка проводиться за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України.

         Сьогодні до нас у гості завітали учні 3-В класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 разом з класним керівником Жуль Оленою Петрівною.

         Для яких і було проведено «Урок справедливості» заступником керівника апарату суду та по сумісництву прес-секретарем суду Гак Тетяною Григорівною.

         Метою проведення такого заходу, було ознайомлення дітей з місією суду в суспільстві та показати яким чином вирішується спір суддею.

         Спілкування з маленькими учасниками було у виді інтерактивної гри, під час якої був переглянутий мультфільм «Кінь проти Хом’яка» про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки USAID «Нове правосуддя». Учасники гри мали змогу уявити себе в ролі судді: розділившись на дві команди діти із захопленням захищали головних героїв мультфільму і відстоювали свою думку. Кінець самого мультфільму був не менш цікавим для них, адже там суддя черепаха пояснив хто ж таки правий у цьому спорі.

         Під час «Уроку справедливості» усі учасники також ознайомилися та сфотографувалися з невід’ємними атрибутами  здійснення суддею правосуддя – нагрудним знаком та мантією. При цьому також учні висловлювали свої думки з приводу кольору мантії та елементів нагрудного знаку.

         Наприкінці уроку кожен з учнів отримав наліпку учасника «Клуб справедливці» та смачненький сюрприз, після чого прес-секретар суду Тетяна Григорівна подякувала маленьким учасникам та класному керівнику за участь у такому заході.

 

 

         Нагадуємо, що комунікативні заходи просвітницького характеру, які сприяють розширенню кругозору та підвищенню рівня правової обізнаності, проходять в Лубенському міськрайонному суді постійно.

         Усі фото із заходу знаходяться в альбомі Всеукраїнська акція "Урок справедливості"

 

         Прес-служба суду