flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09 жовтня 2018 року в Лубенському міськрайонному суді Полтавської області відбувся комунікативний захід "День відкритих дверей" з нагоди відзначення Дня юриста.

10 жовтня 2018, 15:07

         Відчиняючи двері в цей день, ми запрошували усіх бажаючих побачити реальне життя суду, показати відкритість та прозорість в своїй діяльності, донести думку про доступність суду для  громадян, сформувати у широкої громадськості обізнаності з  роботою судової гілки влади!

          Про проведення Дня відкритих дверей судом проінформовано  шляхом розміщення відповідного оголошення на інформаційних ресурсах суду - на веб-сайті суду Судової влади та в соціальній мережі - Facebook.

         Учасниками заходу стали студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА разом з викладачем правознавства Силкою Оксаною Юріївною.

          З метою вдосконалення правової свідомості вони відвідали судове засіданні по кримінальному провадженню під головуванням судді Грузман Тетяни Володимирівни.

         Під час судового засідання молоді люди (17-18 річний вік) мали змогу побачити наслідки з’ясування стосунків між підлітками. Адже судовий розгляд був по кримінальному провадженню за обвинуваченням молодого хлопця (на момент вчинення злочину йому тільки виповнилося 18 років) за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ст. 121 ч.2 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

         Як вказано в матеріалах кримінального провадження, обвинувачений, перебуваючи в розважальному закладі, знаходячись в алкогольному сп’янінні, наніс не менше трьох ударів руками, стиснутими в кулаки, у обличчя та голову іншого 18-річного хлопця, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці скоєння злочину.   

         Слід також зазначити, що до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

         Сподіваємося, що залишаючи стіни будівлі правосуддя, підлітки отримали  корисну інформацію для себе,  адже випадки підліткової жорстокості, які набувають масового характеру, часом шокують всю Україну.

         Нагадуємо, що «Дні відкритих дверей» нашої судової установи проходять постійно. До кінця 2018 року заплановано низку комунікативних заходів, які сприятимуть поглибленню правової обізнаності  молоді про діяльність судів та судової системи в цілому, роботою суддів та працівників апарату суду.  

         Усі бажаючі взяти участь в таких заходах можуть звернутися до прес-секретаря суду Гак Тетяни Григорівни за номером телефону 7-22-31. Ми обов’язково знайдемо час для вас!

 

         Прес-служба суду