flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень до неповнолітнього застосовано домашній арешт

20 червня 2018, 15:45

        20 червня 2018 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області застосував до неповнолітнього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.    

         Так, неповнолітнього М. підозрюють в тому, що  16.06.2018 року, близько 23:50 години разом із своїми друзями він знаходився на території центрального парку культури та відпочинку міста Лубен, неподалік кінотеатру «Київська Русь», де в цей час поблизу їх перебував інший неповнолітній А., який відпочивав разом із своїми друзями. У ході відпочинку у підозрюваного раптово виник злочинний умисел, спрямований  на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень неповнолітньому А., спричинений конфліктом. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи з прямим умислом, з метою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, неповнолітній М. підійшов до неповнолітнього А., та кистю правої руки зажатою в кулак з достатньою силою наніс один удар в область нижньої щелепи зліва, від чого неповнолітній А. впав на асфальтобетонне покриття задньою поверхнею тулуба та втратив свідомість, чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, мозкової коми, крововиливу в головний мозок.

         Варто зазначити, що підозрюваний М. його захисник та законний представник заперечували проти задоволення подання. Під час судового засідання неповнолітній М. пояснив, що вважає підозру необґрунтованою, оскільки даного злочину він не вчиняв. У нього дійсно був конфлікт із неповнолітнім А., однак він не завдав  йому ніяких тілесних ушкоджень. Під час події неповнолітній А. його сам штовхнув, від чого не втримався на ногах та впав. Він же допоміг йому піднятися. 

            Зазначимо, що якщо провина підозрюваного буде доведена, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

            Ухвала слідчого судді може бути оскаржена, шляхом подачі на неї апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Полтавської області протягом п'яти днів з дня її оголошення, з повним текстом ухвали можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа №539/1988/18.

         Прес-служба суду