flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищою радою правосуддя погоджено Положення про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників

26 червня 2017, 09:30

          Вища рада правосуддя 13 червня 2017 року розглянула питання про погодження Положення про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників.

          Заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що відповідно до частини першої статті 159 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у кожному суді діє служба судових розпорядників. Частина п’ята цієї норми передбачає, що порядок створення та діяльності служби судових розпорядників визначається положенням, що затверджується Головою Державної судової адміністрації України за погодженням із Вищою радою правосуддя.

          24 лютого 2017 року до Вищої ради правосуддя від Державної судової адміністрації України надійшов для погодження проект Положення про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників.

          Вадим Беляневич повідомив, що зазначений проект був опрацьований у секретаріаті Вищої ради правосуддя під його безпосереднім керівництвом, а також розісланий для ознайомлення та опрацювання членам Вищої ради правосуддя. Пропозиції та зауваження, які надійшли від членів ВРП, будуть враховані у Положенні про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників.

          Заслухавши заступника Голови Вищої ради правосуддя Беляневича Вадима Едуардовича, керуючись статтею 159 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя вирішила погодити проект Положення про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників.