flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Гак Тетяна отримала сертифікат

13 березня 2017, 08:49

           02 березня у м. Харкові закінчився дводенний курс підготовки спеціалістів із забезпечення зв’язків із забезпечення зв'язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів, організований Національною школою суддів України.
         По закінченню якого прес-секретар Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Гак Тетяна отримала сертифікат.
         Учасники навчання отримали можливість обговорити різноманітні питання сучасної взаємодії судової системи із суспільством. Зокрема, слухачів ознайомили з організацією медіа-супроводу діяльності суду (в тому числі під час розгляду резонансних справ); кризовими комунікаціями; правилами підготовки спікерів суду для надання перших коментарів під час кризових ситуацій; розповіли про порядок підготовки та написання прес-релізу і прес-анонсу, а також про принципи моніторингу медійного простору, як необхідної складової виявлення інформаційних запитів громадськості; допомогли вдосконалити навички з підготовки медіа-карти та надали прес-секретарям рекомендації щодо налагодження співпраці зі ЗМІ.
         Також в межах навчання учасники поділилися практичними проблемами розмежування прав і обов’язків прес-секретаря суду і судді-спікера та організації заходів для ЗМІ: прес-конференцій, брифінгів, прийомів, презентацій.

         Варто зауважити, що Лубенський міськрайонний суд Полтавської області, поставивши за мету досягти максимально високого рівня взаємодії з громадськістю, впевнено крокує в цьому напрямку: всебічно розвивається і вдосконалюється для її досягнення. Навчання та самовдосконалення прес-секретаря суду, як і інших працівників апарату в цілому, є одним із основних методів досягнення поставленого результату.