flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП затвердила Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації

02 лютого 2017, 14:30
       24 січня 2017 року ВРП розглянула питання про затвердження Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.
       Доповідаючи зазначене питання, член ВРП Вадим Беляневич повідомив, що відповідно до частини п’ятої статті 55 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII«Про судоустрій і статус суддів» Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, погодженим із Державною судовою адміністрацією України.
      Згідно з підпунктом 7 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» упродовж двох років переведення судді з одного суду до іншого здійснює Президент України на підставі відповідного подання Вищої ради правосуддя.
      Пунктом 11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що упродовж строку, визначеного підпунктом 7 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України, Президент України здійснює переведення суддів за поданням Вищої ради правосуддя, яке вноситься на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
       До Вищої ради правосуддя 16 січня 2017 року внесено подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про затвердження проекту Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації, який погоджено Державною судовою адміністрацією України.
       «Зазначений Порядок розроблений відповідно до законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя» і встановлює процедуру відрядження судді як тимчасове переведення до іншого суду того самого рівня й спеціалізації для здійснення правосуддя», – підсумував Вадим Беляневич.
        Вища рада правосуддя, заслухавши інформацію члена Вищої ради правосуддя Беляневича В.Е., керуючись статтею 131 Конституції України, статтею 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», статтею 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», вирішила затвердити Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення).
 
джерело