flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося організаційне засідання Громадської ради доброчесності

29 листопада 2016, 09:54
         23 листопада 2016 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України Громадська рада доброчесності провела перше організаційне засідання.  Відкрив засідання Голова Комісії Сергій Козьяков. Він нагадав присутнім, що попереду серйозна робота і ГРД має розробити та ухвалити низку документів, які, можливо, призведуть до зміни деяких локальних документів Комісії.
         Сергій Козьяков наголосив на необхідності ретельного і виваженого  підходу до підготовки вмотивованих висновків ГРД стосовно суддів або кандидатів на посаду судді. «Адже ці висновки будуть висновками Громадської ради доброчесності, а ось рішення, прийняті на їх основі, будуть вже рішеннями Комісії. І саме їх, можливо, оскаржуватимуть у суді. Це слід враховувати», – зазначив Голова Комісії.
         У роботі засідання взяли участь всі двадцять членів ГРД. Під час заходу було обрано двох координаторів. Ними стали Віталій Титич та Галина Чижик. Пан Титич відзначив, що координатори Громадської ради доброчесності виконуватимуть комунікативні функції.
         Також на засіданні було прийнято Регламент Громадської ради доброчесності. Як зазначив головуючий Роман Куйбіда, прийнятий Регламент – це документ, що визначає завдання і цінності: достоїнство, справедливість, права людини, доброчесність, повагу до незалежності суддів. Крім того, документ визначає підстави для припинення членства в ГРД. Також Регламентом передбачено, що висновок про невідповідність судді критеріям професійної етики і доброчесності прийматиметься колегією, але затверджуватиметься Радою.
         Учасники заходу  затвердили  персональний склад чотирьох колегій ГРД, прийняли звернення до Комісії та Кабінету Міністрів України.
         Представники Громадської ради доброчесності подякували представникам секретаріату Комісії за високий рівень організаційної допомоги у проведенні засідань ГРД та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.
 
За інформацією прес-служби ВККС України