flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначено умови оплати праці працівників патронатних служб у держорганах

06 травня 2016, 09:25

 Уряд постановою від 5 травня № 323 визначило умови оплати праці працівників патронатних служб в державних органах.

Затверджені розміри посадових окладів працівників патронатних служб в держорганах, зокрема, працівників патронатних служб Президента України, голови ВР, його заступників, Адміністрації Президента, Апарату РНБО, Прем'єр- міністра, Першого віце-прем'єр-міністра. віце-прем'єр-міністрів та ін.
У межах затвердженого фонду оплати прані відповідною держоргану керівник відповідного апарату за погодженням з посадовою особою, при якій створена патронажна служба, уповноважений:
встановлювати конкретні розміри посадових окладів, надбавки,
здійснювати преміювання працівників патронатної служби,
-     надавати матеріальну допомог} для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищуй середньомісячної зарплати працівника патрона гної служби.
Працівники патронатної служби отримають надбавку у відсотках до посадового окладу за стаж роботи в державних органах у таких розмірах: понад З роки - 10, понад 5 років - 15, понад 10 років - 20, понад 15 років - 25, понад 20 років - 30. понад 25 років - 40 відсотків посадового окладу. При цьому до стажу для встановлення надбавки за стаж роботи включаються раніше набутий стаж державної служби і періоди роботи, передбачені статтею 46 Закону "Про державну службу".
Матеріальна допомога для оздоровлення при наданні щорічної відпустки виплачуються у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника патронатної служби.
Конкретний перелік підрозділів і посад працівників патронатної служби визначається особою, при якій утворена служба, в межах граничної чисельності працівників відповідного держоргану.
Ці умови оплати праці застосовуються з 1 травня 2016 року.
На працівників патронатних служб не поширюється дія нового Закону «Про державну службу».