flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заходи узгоджено

01 березня 2012, 17:18

ЗАХОДИ УЗГОДЖЕНО

Завданнями кримінального судочинства відповідно до чинного кримінально- процесуального законодавства (ст.2 КПК України) є охорона прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб, які беруть в ньому участь, а також швидке і повне розкриття злочинів, викриття винних та забезпечення правильного застосування закону з тим, щоб кожний, хто вчинив злочин, був притягнутий до відповідальності і жоден невинний не був покараний.

Одним із основних чинників належної реалізації завдань кримінального судочинства є ефективність заходів, спрямованих на забезпечення сприяння суду у оперативному здійсненні правосуддя.

Цьому питанню завжди приділяється особлива увага правоохоронних та судових органів міста Лубен та Лубенського району, адже від якості цієї роботи залежить повнота і оперативність розгляду кримінальних справ в суді.

16 лютого поточного року з вказаного питання було проведено міжвідомчу нараду керівників правоохоронних та судових органів міста і району, на якій прийнято рішення про проведення ряду узгоджених заходів, направлених на сприяння суду у розгляді кримінальних справ у межах розумних строків.

Водночас нарадою констатовано, що у провадженні суду наразі відсутні кримінальні справи, що розглядаються більше року.

Основною причиною відкладення у минулому році судових засідань у кримінальних справах була неявка учасників процесу, насамперед свідків та потерпілих.

На нараді обговорені проблемні питання щодо якості проведення досудового слідства органами внутрішніх справ та ефективності роботи по розшуку підсудних, які ухиляються від суду. Одночасно визначені основні завдання на наступний період та шляхи покращення діяльності щодо виконання судових рішень, у т.ч. здійснення примусових приводів учасників процесу, які ігнорують виклики до суду.

голова міськрайонного суду Олег ВОЛЮВАЧ

міжрайонний прокурор Андрій СТОИКА