flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд інформує щодо роботи суду під час воєнного стану

28 лютого 2022, 11:44

Незважаючи на введення воєнного стану, Лубенський міськрайонний суд Полтавської області  у відповідності до вимог ст.10, 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» продовжує здійснювати правосуддя. Відповідно до статті 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Усі заплановані на цей тиждень судові засідання Лубенського міськрайонного суду Полтавської області зняті з розгляду. Лубенський міськрайонний суд наразі забезпечує розгляд термінових справ, зокрема пов‘язаних із питаннями обороноздатності держави, забезпечення режиму воєнного стану, мобілізації, питань, які потребують термінового вирішення.

Нагадаємо, що у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Разом з тим, враховуючи ситуацію, що склалася, просимо громадян утриматися від відвідування приміщення суду, всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) направляти в електронному вигляді на електронну адресу суду або підсистему «Електронний Суд».

Перемога буде за нами!

Слава Україні!