flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Лубенського міськрайонного суду завітали школярі Засульського ліцею на «Урок справедливості»

26 вересня 2019, 16:34

       Лубенський міськрайонний суд Полтавської області долучився до другої хвилі Всеукраїнської акції для школярів «Урок справедливості», яку ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

       Сьогодні відвідали «Урок справедливості», який проводився в Лубенському міськрайонному суді, учні 4-А та 4-Б класів Опорного закладу «Засульського ліцею Засульської сільської ради Полтавської області»   разом з класними керівниками Ластовецькою Інною Вікторівною та Кожушко Антоніною Григорівною.

       Для них проводила «Урок справедливості» голова Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Алтухова Олеся Сергіївна.

       Метою проведення такого заходу, було ознайомлення дітей з місією суду в суспільстві та показати яким чином вирішується спір суддею.

       Спілкування з школярами було у виді інтерактивної гри, під час якої був переглянутий мультфільм «Слон проти Жирафи». Учасники гри мали змогу уявити себе в ролі судді: розділившись на дві команди діти із захопленням захищали головних героїв мультфільму і відстоювали свою думку.

       Під час «Уроку справедливості» діти також ознайомилися з невід’ємними атрибутами  здійснення суддею правосуддя – нагрудним знаком та мантією. Маленькі учасники задавали багато питань з приводу роботи суддів та працівників апарату суду, здійснення правосуддя, вирішення спорів та іншого.

       Наприкінці, голова суду Олеся Сергіївна Алтухова вручила на пам'ять про захід  наліпки членів Клубу «Справедливці» кожному учаснику та дипломи для 4-А та 4-Б класів.

       Нагадуємо, що комунікативні заходи просвітницького характеру, які сприяють розширенню кругозору та підвищенню рівня правової обізнаності, проходять в Лубенському міськрайонному суді постійно.

       Усі фото із заходу знаходяться в альбомі «Урок справедливості 26.09.2019 року»

       Прес-служба суду