flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області провів опитування відвідувачів суду щодо довіри громадян до судочинства

19 червня 2019, 16:59

         З 04 червня 2019 року по 19 червня 2019 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області провів анонімне опитування відвідувачів суду,  яке розроблене та рекомендоване робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» з метою підвищення якості надання судових послуг та рівня громадської довіри до суду.

         За цей період 10 відвідувачів суду виявили бажання взяти участь у опитуванні.

         Як показує діаграма рівна кількість відвідувачів суду прийняли участь в опитуванні за вказаний період:

         При цьому вікові межі відвідувачів суду, які стали учасниками опитування, розподілилися наступним чином:

         Тобто, тенденція попередніх опитувань дещо змінилася - найбільша кількість опитуваних відвідувачів суду мають вік від 26 до 39 років.

         Рівень освіти у опитуваних має такий вигляд на діаграмі:

         Що показує, що в опитуванні найбільше прийняли участь відвідувачі з повною вищою освітою та з базовою вищою освітою.

         На питання майнового стану відвідувачі розподілилися наступним чином:

         З чого можна зробити висновок, що більшість відвідувачів суду мають середній майновий статок (60%), змінилося і те, що 20% опитуваних відвідувачів суду вважають себе бідними.

         Цікавим у анкеті було питання про сприйняття роботи судді: "На Вашу думку, чи було характерним для судді, що розглядав Вашу справу, наступне - неупередженість та незалежність, коректність та доброзичливість, ввічливість, належна підготовка до справи та знання справи, надання можливостей сторонам обґрунтувати свою позицію".  Частина опитуваних - 50% відвідувачів суду відповіли «цілком так», ще одна частина опитуваних, а саме 50%, оцінила роботу судді «скоріше так» тобто позитивно оцінили роботу суддів.

         Якість роботи суду відвідувачі суду оцінили таким чином:

 

         При цьому деякі відвідувачі суду, які взяли участь в опитуванні, висловили свою думку щодо покращення роботи суду:

         1) Забезпечити доступ до суду людей з обмеженими можливостями (обладнати суд пандусом та кнопкою виклику, розмістити тактильну продукцію з шрифтом Брайля);

         2) Забезпечити суду більшою кількістю суддів та працівників суду, забезпечити працівників суду матеріально-технічними ресурсами;

         3) Забезпечити суд сучасною технікою для здійснення електронного судочинства, встановити термінал для сплати судового збору, обладнати зали судових засідань кондиціонерами.

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області вдячний відвідувачам суду, що взяли участь в анонімному опитувані. Адже Ваша думка для нас дуже важлива і дає змогу виявити проблемні питання у роботі суду та в подальшому усувати їх.

         Дозволяю публікацію новини на веб-сайті суду

         Заступник керівника апарату Лубенського

         міськрайонного суду              _____________________    Т.Г.Гак

 

         19.06.2019 року