flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту жінку, яка підозрюється у вчиненні грабежів

10 червня 2019, 13:07

Слідчий суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області задовольнив клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 та частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж) та грабіж вчинений повторно).

Так, за матеріалами досудового розслідування встановлено, жінка, перебуваючи в алкогольному сп’янінні, в двох магазинах вчинила відкрите викрадення речей, чим спричинила власникам магазинів матеріальні збитки на загальну суму 3049 грн.

У судовому засіданні прокурор та слідчий прохали задовольнити клопотання і застосувати до підозрюваної  запобіжний захід у виді  тримання під вартою.

Зазначимо, що підозрювана та її захисник щодо клопотання заперечували, прохали обрати їй більш м’який запобіжний захід.

Вивчивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення підозрюваної, з'ясувавши думку прокурора, слідчий суддя прийшов  до висновку, що клопотання  підлягає задоволенню з наступних підстав.

Підозрювана ніде не працює, вчинила умисні злочини проти власності, за які передбачено позбавлення волі строком до шести років, має слабкі соціальні зв’язки, не має постійного місця проживання, тому може вчиняти інші злочини, оскільки являється суспільно-небезпечною особою. Крім того, в провадженні СВ Лубенського ВП здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, про те, що підозрювана перебуваючи на Ярмарковій площі в м. Лубни, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, нанесла тілесні ушкодження іншій жінці. А також постійно порушує громадський порядок та своїми діями створює небезпеку для оточуючих.

Підставою застосування підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень та наявність ризиків, які дають підстави вважати, що підозрювана матиме можливість переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконне впливання на потерпілих чи свідків у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином чи вчинити інше кримінальне правопорушення.

А тому суд обрав відносно жінки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 58 діб.

При цьому слідчий суддя визначив розмір застави у виді 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 96 тисяч 50 гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду даного клопотання може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку протягом 5 (п’яти) днів з моменту їх проголошення.

 

Прес-служба суду