flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна нарада з Лубенським міськрайонним ВДВС ГТУЮ у Полтавській області

01 квітня 2019, 09:17

29 березня 2019 року в Лубенському міськрайонному суді Полтавської області відбулася спільна нарада з Лубенським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

Нарада проводилася суддями Лубенського міськрайонного суду Іващенком Юрієм Анатолійовичем, Алтуховою Олесею Сергіївною та помічником судді Алексашиною Наталією Сергіївною.

Від Лубенського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Полтавській області виступила начальник Клименко Світлана Миколаївна.

Тема наради стосувалася проблем застосування статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає адміністративну відповідальність за несплату аліментів. Зокрема, керівництво Лубенського МВ ДВС цікавили найпоширеніші підстави повернення протоколів про адміністративні правопорушення для належного оформлення та вимоги до складання таких протоколів.

Під час наради з доповіддю виступила помічник судді Алексашина Наталія Сергіївна, яка  висвітлила основні вимоги до протоколів про адміністративні правопорушення, наведені в статті 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Помічник судді акцентувала увагу на відомостях про суть адміністративного правопорушення, які слід зазначати в протоколі, враховуючи специфіку правопорушення, передбаченого статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначила матеріали, які доцільно додавати до протоколів, та звернула увагу на те, що стаття 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення певним чином кореспондується зі статтею 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що слід враховувати при наданні даних на підтвердження адміністративного правопорушення.

Під час наради судді Іващенко Юрій Анатолійович та Алтухова Олеся Сергіївна звернули увагу працівників Лубенського МРВ ДВС ГТУЮ у Полтавській області на типові помилки та недоліки, які допускаються під час складання протоколів про адміністративні правопорушення: відсутність посилання на відповідну частину статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, не зазначення суті адміністративного правопорушення, неподання доказів виникнення заборгованості з 06.01.2018 року, що перевищує суму платежів за шість місяців тощо. Крім того, судді наголосили на важливості встановлення під час складання протоколу дійсного місця проживання особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, пропозиції надати їй пояснення.

Під час наради також торкнулися питань тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за межі України та виконання ухвал про забезпечення позовів.

Начальник Лубенського МРВ ДВС ГТУЮ у Полтавській області Клименко Світлана Миколаївна подякувала за співпрацю та зазначила, що результати наради будуть враховані під час роботи.

 

Прес-служба суду