flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області провів опитування відвідувачів суду щодо довіри громадян до судочинства

29 березня 2019, 16:35

З 18 лютого 2019 року по 18 березня 2019 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області провів анонімне опитування відвідувачів суду,  яке розроблене та рекомендоване робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» з метою підвищення якості надання судових послуг та рівня громадської довіри до суду.

За цей період 15 відвідувачів суду виявили бажання взяти участь у опитуванні.

Як показує діаграма переважну кількість серед відвідувачів суду, які прийняли участь в опитуванні за вказаний період,  склала жіноча стать:

При цьому вікові межі відвідувачів суду, які стали учасниками опитування, розподілилися наступним чином:

Тобто, тенденція попередніх опитувань зберігається і надалі  - найбільша кількість опитуваних відвідувачів суду мають вік від 40 до 59 років та від 26 до  39 років.

Рівень освіти у опитуваних має такий вигляд на діаграмі:

Що показує, що в опитуванні найбільше прийняли участь відвідувачі з повною вищою освітою та приблизно однаково з базовою вищою освітою і середньою та неповною освітою.

На питання майнового стану відвідувачі розподілилися наступним чином:

З чого можна зробити висновок, що більшість відвідувачів суду мають середній майновий статок (74%) і взагалі відсутня категорія бідних.

Цікавим у анкеті було питання про сприйняття роботи судді: "На Вашу думку, чи було характерним для судді, що розглядав Вашу справу, наступне - неупередженість та незалежність, коректність та доброзичливість, ввічливість, належна підготовка до справи та знання справи, надання можливостей сторонам обґрунтувати свою позицію".  Частина опитуваних - 53% відвідувачів суду відповіли «цілком так», ще одна частина опитуваних, а саме 41%, оцінила роботу судді «скоріше так» тобто позитивно оцінили роботу суддів. В тому числі 6% опитуваних відповіли «цілком ні». Що є нормальним, адже усі відвідувачі суду, як правило, є сторонами по справам або їх представниками.

Якістю роботи суду відвідувачами суду задоволені, найбільше оцінок з відміткою «добре» - 53%.

При цьому деякі відвідувачі суду, які взяли участь в опитуванні, висловили свою думку щодо покращення роботи суду:

1) Забезпечити доступ до суду людей з обмеженими можливостями (обладнати суд пандусом та кнопкою виклику, розмістити тактильну продукцію з шрифтом Брайля);

2) Забезпечити суду більшою кількістю суддів та працівників суду;

3) Забезпечити суд сучасною технікою для здійснення електронного судочинства.

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області вдячний відвідувачам суду, що взяли участь в анонімному опитувані. Адже Ваша думка для нас дуже важлива і дає змогу виявити проблемні питання у роботі суду та в подальшому усувати їх.

Прес-служба суду