flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вчиненні грабежу поєднаному із насильством взято під варту

25 жовтня 2018, 16:53

         25 жовтня 2018 року до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловіку, який   підозрюються в тому, що проходячи біля будинку по м. Лубни, лівою рукою схопив сумку у громадянки М., а долонею правої руки наніс один удар в область обличчя потерпілої та відкрито викрав з плеча у потерпілої належну їй жіночу сумку, у якій знаходились грошові кошти в сумі 1500 грн., паспорт громадянина України, студентський квиток та інші речі потерпілої. Далі не зважаючи на її зауваження щодо припинення злочинних дій, довів свій злочинний умисел до кінця та з викраденим майном покинув місце вчиненого злочину.    

         Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого), за яке законом передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 4  до 6 років.

         Зазначимо, що в судовому засіданні підозрюваний прохав клопотання відхилити та застосувати більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки він не має наміру перешкоджати слідству у встановленні істини по справі, також просить врахувати збіг сімейних обставин, які спричинили зміну його поведінки. Вважає, що він своєю поведінкою доведе у майбутньому , що він не являється небезпечною особою.

         Слідчий суддя обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

         Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду даного клопотання може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку протягом 5 (п’яти) днів з моменту її проголошення.

 

 

         Прес-служба суду