flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл на тему: «Притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння»

28 березня 2018, 11:10

            27 березня 2018 року у місті Лубнах відбувся круглий стіл на тему  «Притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння», організований Лубенським міськрайонним судом Полтавської області. До участі були запрошені адвокати, представники Лубенського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області, представники Комунальної Лубенської центральної міської лікарні та представники ЗМІ.

            Круглий стіл проводився суддями Лубенського міськрайонного суду Даценком Василем Миколайовичем та Іващенком Юрієм Анатолійовичем.

 

 

            З вітальним словом до учасників заходу звернувся суддя-спікер Лубенського міськрайонного суду Даценко Василь Миколайович, який зазначив: "Одразу слід підкреслити, що Лубенський міськрайонний суд не має на меті надання правової допомоги або консультацій щодо конкретних ситуацій особам, уповноваженим на виявлення вказаних видів правопорушень та складання протоколів про адміністративні правопорушення. Так само, суд не переслідує мету допомогти водіям уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. Метою зустрічі є висвітлення найбільш поширених, типових помилок, яких припускаються особи, уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення. Помилок, які можуть призвести до порушень законних прав водіїв, в діях яких відсутній склад адмінправопорушення, або ж навпаки, до уникнення відповідальності винними водіями."

 

            Дискусія точилась навколо дотримання встановленої законодавством послідовності дій визначення стану сп'яніння та складання протоколу про адміністративне правопорушення. Учасники круглого столу обмінялись думками щодо вирішення проблемних питань.

            Зокрема, виступили адвокати Орленко Р.Е., Шестаков А.В., Замула І.А.,начальник СРПП Лубенського ВП капітан поліції Брюховецька С.Г., інспектори та поліцейські СРПП Лубенського ВП Сліпакон С.М., Медведовський А.Г., Нестеренко М.Г., Рудь В.А., Крат А.А., Горошко В.І., Горпинченко О.О., старший фельдшер КЛЦМЛ Федотов В.С.

 

            На останок, зазначимо, що сьогодні Україна посідає одне із перших місць в Європі за смертністю та травматизмом на дорогах, а більшість дорожньо-транспортних пригод трапляються через перебування водіїв у нетверезому стані.

            Так, в 2017 році зафіксовано понад 114 тисяч випадків керування транспортом в стані алкогольного сп'яніння. В 2017 році з вини водіїв напідпитку відбулося 5 800 ДТП, в яких загинуло 115 осіб.

            Доповідь на тему «Притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння» підготувала помічник судді Алексашина Наталія Сергіївна.

           

            Прес-служба суду