flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено особливий режим роботи Лубенського міськрайонного суду Полтавської області на час карантину

26 жовтня 2020, 15:52

      З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі рішення зборів суддів №28 від 26.10.2020 року з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед співробітників суду та відвідувачів, складною епідеміологічною ситуацією в м. Лубни та Лубенському районі змінено запроваджені раніше рішеннями зборів суддів від 16 березня 2020 року за №6 та від 20 травня 2020 року за №16 тимчасові заходи в Лубенському міськрайонному суді Полтавської області:

      Тимчасові заходи, на період карантину, змінені відповідно до рішення зборів суддів №28  і які починають діяти з 27 жовтня 2020 року:

  1. Заборонено відвідувачам перебувати в приміщенні суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
  2. Припинено проведення масових заходів, не пов’язаних із процесуальною діяльністю, зокрема, особистий прийом громадян, екскурсії, круглі столи, семінари тощо.
  3. Прийом документів (позовних заяв, заяв, судових наказів, скарг, відзивів, пояснень, клопотань, листів) здійснюється альтернативними засобами зв’язку:

      - засобами поштового зв’язку;

      - після забезпечення Лубенського міськрайонного суду офісним папером в електронному вигляді на електронну адресу суду та через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login)

      Канцелярія суду приймає листування, процесуальні документи та обвинувальні акти від правоохоронних органів тільки щодо справ, які визнані судом невідкладними.

  1. Зупинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинено їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

      Зазначене обмеження не стосується розгляду:

      а) матеріалів, які розглядаються слідчими суддями;

      б) кримінальних проваджень в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою або домашнього арешту;

      в) справ про адміністративні правопорушення;

      г) а також справи, визнані судом невідкладними

      Разом з тим повідомляємо учасникам процесу, що розгляд цивільних та адміністративних справ буде здійснюватися за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяви (заяв)/ клопотань про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

      Роз’яснити учасникам процесу про можливість взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду через сервіс "EASYCON".

      В день судового розгляду, учасники справ, вказані в п.4, які прибули до суду, повинні повідомити судового розпорядника про свою явку не раніше ніж за 10 хвилин до початку судового розгляду. Очікувати запрошення судового розпорядника або секретаря судового засідання слід поза межами приміщення суду – біля входу до будівлі суду (у разі несприятливих погодних умов – у вестибюлі суду але уникаючи скупчення) з дотриманням встановлених санітарних норм (в респіраторі або захисній масці, з дотриманням принципів соціального дистанціювання 1,5 метра в вестибюлі 1-го поверху суду можуть одночасно перебувати відвідувачі з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі приміщення). Самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду не допускається.

  1. Припинено проведення судових засідань в режимі відеоконференції за дорученням інших судів, окрім судових справ, які потребують термінового судового розгляду.
  2. Обмежено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з явними ознаками респіраторних захворювань (блідність обличчя, почервоніння очей, кашель, утруднене дихання, підвищена температура тіла).

      Громадяни допускаються до приміщення суду лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту (масках або респіраторах) та після проведення температурного скринінгу безконтактним термометром.

  1. Проводити щоденний огляд працівників суду на наявність ознак гострих респіраторних захворювань (блідність обличчя, почервоніння очей, кашель, утруднене дихання, підвищена температура тіла) з застосуванням температурного скринінгу безконтактним термометром.

 

      Прес служба суду