flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено особливий режим роботи Лубенського міськрайонного суду Полтавської області на час карантину та у зв’язку підтвердженням захворювання на COVID-19 у 2 працівників суду

12 жовтня 2021, 14:40

Станом на 12.10.2021 року вже 2 працівника суду перебувають на лікарняному по хворобі з лабораторно підтвердженим діагнозом на захворювання інфекційною хворобою, викликаною коронавірусом COVID-19.

З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі рішення зборів суддів №20 від 12.10.2021 р. з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед співробітників суду та відвідувачів суду змінено запроваджені раніше рішеннями зборів суддів тимчасові заходи в Лубенському міськрайонному суді Полтавської області.

Тимчасові заходи, на період карантину, змінені відповідно до рішення зборів суддів №20 від 12 жовтня 2021 року і які починають діяти з 12 жовтня 2021 року та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі:

  1. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, заборонити відвідувачам перебувати в приміщенні суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
  2. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, припинити проведення масових заходів, не пов’язаних із процесуальною діяльністю, зокрема, особистий прийом громадян, екскурсії, круглі столи, семінари тощо.
  3. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, приймати документи (позовні заяви, заяви, судові накази, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, листи) альтернативними засобами зв’язку:

- засобами поштового зв’язку;

- в електронному вигляді на електронну адресу суду (з обов’язковим підписом кваліфікованим електронним підписом)  та через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login)

- через скриньку безконтактного прийому вхідної кореспонденції.

Канцелярії суду приймати листування, процесуальні документи та обвинувальні акти від правоохоронних органів тільки щодо справ, які визнані судом невідкладними.

  1. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

Зазначене обмеження не стосується розгляду:

а) матеріалів, які розглядаються слідчими суддями;

б) кримінальних проваджень в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою або домашнього арешту;

в) справ про адміністративні правопорушення;

г) а також справи, визнані судом невідкладними

Разом з тим повідомити учасникам процесу, що розгляд цивільних та адміністративних справ буде здійснюватися за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяв/ клопотань про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

Роз’яснити учасникам процесу про можливість взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду через сервіс "EASYCON".

В день судового розгляду, учасники справ, вказані в п.4, які прибули до суду, повинні повідомити працівника служби судової охорони про свою явку не раніше ніж за 10 хвилин до початку судового розгляду. Очікувати запрошення слід поза межами приміщення суду – біля входу до будівлі суду (у разі несприятливих погодних умов – у вестибюлі суду але уникаючи скупчення) з дотриманням встановлених санітарних норм (в респіраторі або захисній масці, з дотриманням принципів соціального дистанціювання 1,5 метра в вестибюлі 1-го поверху суду можуть одночасно перебувати відвідувачі з розрахунку не більше однієї особи на 4 квадратних метри площі приміщення).

Самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду не допускається.

  1. Припинити в Лубенському міськрайонному суді Полтавської області до поліпшення епідеміологічної ситуації проведення судових засідань в режимі відеоконференції за дорученням інших судів, окрім судових справ, які потребують термінового судового розгляду.
  2. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, обмежити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з явними ознаками респіраторних захворювань (блідність обличчя, почервоніння очей, кашель, утруднене дихання, підвищена температура тіла). Громадяни, судді та працівники апарату суду допускаються до приміщення суду лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту (масках або респіраторах) та після проведення температурного скринінгу безконтактним термометром.
  3. Тимчасово, на період карантину та до поліпшення епідеміологічної ситуації в судовій установі, рекомендувати комісії із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності проводити щоденний огляд працівників суду на наявність ознак гострих респіраторних захворювань (блідність обличчя, почервоніння очей, кашель, утруднене дихання, підвищена температура тіла) після чого негайно повідомляти про виявлені респіраторні симптоми у працівника суду керівника апарату, або особу, яка виконує його обов’язки, який відправлятиме додому на самоізоляцію усіх працівників суду, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.